Geluk(t)

Geluk is iets dat je overkomt. Je hebt geluk of je hebt het niet. Je gaat de bocht om en kunt nog net een vrachtwagen ontwijken. Net geen aanrijding, daar heb je geluk gehad. Of je komt een leuke vrouw tegen, raakt aan de praat, verliefd, getrouwd, geluk! 
Geluk overkomt je blijkbaar, je hebt er geen vooraf uitgedachte actie voor ondernomen. Geen opleiding, geen stappenplan, geen training.  
Dat is wel vervelend als je graag gelukkig wilt zijn (en wie wil dat nou niet?). Hoe kun je nu werken aan je geluk als het hebben van geluk je overkomt?

‘Gelukt’ daarentegen is compleet anders. Als iets je is gelukt, dan heb je je er bewust voor ingezet. Je wil de marathon rennen, traint hard en uiteindelijk ren je die marathon: het is je gelukt!

Kijk! En daar zit de crux waarom heel veel mensen gelukkig willen zijn maar het hen niet lukt. Wat ze ook proberen ze worden niet gelukkig. 
Dit is waar het mank loopt: Je wilt geluk, je traint er hard voor, je krijgt dat wat je denkt dat je gelukkig zal maken. Gelukt! Maar geen Geluk. 

Geluk komt per ongeluk opeens onverwacht zonder aankondiging op een moment dat je er niet naar opzoek was, maar er klaar voor bent. 

Dus tussen Geluk en Gelukt zit een wereld van verschil. Terwijl de woorden maar één letter verschillen. 

Mijn advies: geniet van de t.

Back to Top